Důležitost a význam pH vody
Hodnota pH znamená koncentraci vodíkových iontů v prostředí, tzn. míru kyselosti nebo zásaditosti. Pro vyjádření této míry se používá stupnice pH od 0-14, přičemž hodnota pH 7,0 vyjadřuje neutrální bod. Potraviny s hodnotou pH nižší než 7,0 jsou kyselé, s pH nad 7,0 zásadité.
Lékařská věda potvrzuje, že většina onkologických pacientů má silně překyselené tělo. Pro rakovinné buňky je téměř nemožné růst a rozvíjet se v zásaditém organismu, který má dostatek kyslíku.
Překyselení organismu také významně souvisí s rozvojem obezity a diabetes 2. typu, jehož hlavním spouštěčem je obezita.
Alarmující je, že se vlivem životního stylu západní civilizace téměř nevyskytuje příliš zásaditý organismus. Když je strava a tím naše krev nebo tělo příliš kyselé, je pro náš organismus velmi vyčerpávající vracet ho zpět na rovnovážnou úroveň. Tento neustálý proces se poté podepisuje na zdraví našich orgánů, kostí, obsahu minerálů v těle.
Co může způsobit překyselení organismu?
- Tělo je nedostatečně zásobování kyslíkem ⇒ ztráta energie a chronická únava
- Ztráta minerálů (tělo v případě nutnosti odčerpá minerály např. z kostí, zubů nebo chrupavek) ⇒ vznik osteoporózy nebo revmatismu
- Neschopnost zpracovávat minerály, enzymy a vitamíny ⇒ ztráta imunity
- Zhoršení krevního oběhu ⇒ špatná cirkulace červených krvinek
Jaké pH by voda měla mít?
Pro udržení zdraví by měla být voda zásaditá. Náš ionizátor vody umožňuje vytvořit si pH vody v rozsahu od 3,5 do 10,5, a to pro různé účely použití:
- Kyselá voda – v rozmezí od 2,5 do 5,5 je vhodná jako antibakteriální a dezinfekční prostředek, k beauty účelům (umývání, péče o vlasy, péče o zvířata) nebo pro zalévání květin
- Neutrální neboli čistá voda – v rozmezí od 5,6 do 7,9 je pH neutrální voda, která je ideální například pro zapíjení léků nebo k přípravě kojenecké stravy
- Zásaditá voda – od hodnoty 8 výš je ideální pro každodenní pití a přípravu pokrmů. Na hodnotě pH 8 je pouze mírně ionizovaná, pro přípravu nápojů nebo běžné pití je vhodné pH 9, hodnota 9,5 pak pomáhá s odstraněním únavy a zlepšuje regeneraci organismu. Hodnota od pH 10 a výš skvěle poslouží k očištění ovoce či zeleniny.